Detox med Epsom salt, Magnesium Sulfat

Anhydrous magnesium sulfateEpsom Salt, bedre kjent som Magnesium Sulfat har mange bruksområder og kan brukes direkte på huden som en salt peeling eller i badevannet.

Som badesalt absorberes Epsom Salt gjennom huden og tilfører kroppen magnesium. Eksperter har også funnet at magnesium øker energinivået i kroppen og anbefaler å bruke Epsom-salt i badekaret tre ganger i uken for å se og føle deg bedre og få mer energi.

Epsom-salt finnes i badesaltene våre fra Erbaviva, og sammen med oljen deres kan man blande seg en deilig skrubb og peele huden.

Epsom salt kan også drikkes og Thorbjörg Hafsteinsdottir som har skrevet boken 10uker 10 år yngre anbefaler dette i detox kuren hennes.  Drikken som hun kaller «Detox-sjokk» består av:

 • 1 glass lunkent vann
 • 4ts Epsom-salt
 • 2ss kaldpresset ekstra jomfru olivenolje
 • 2ss sitronsaft

Dette skal røres sammen og drikkes på en gang.

Studier viser at magnesium kan redusere stress ved å øke serotonin nivået og redusere adrenalin nivået i kroppen samtidig som det senker blodtrykket.

Magnesium har disse egenskapene:

 • Forbedrer søvn og konsentrasjon
 • hjelper muskler og nerver å fungere bedre
 • hjelper til å forhindre blodpropp
 • gjør insulin mer effektiv
 • reduserer inflammasjon og er smertedempende
 • reduserer muskel kramper og forbedrer opptak av oksygen

Sulfatene har disse egenskapene:

 • Renser ut slaggstoffer
 • Forbedrer opptak av næringsstoffer og lindrer hodepine og migrene

Mange leste kanskje artikkelen i Aftenposten på lørdag om den «Kernesunde Familie» . I bøkene deres nevnes  Epsom salt flere ganger.

21 kommentarer

 1. Tusen takk for mange fine tips! Dere har en utrolig fin og inspirerende blogg. Jeg bor i USA og her er heldigvis Epsom salt veldig billig. Ca. 20 kr. for en kilo :).

 2. Ja, heldigrisen deg. I USA er jo alt mye billigere. Takk for at du leser bloggen vår og setter pris på den. Den blir bare mer og mer populær og det er jo så gøy for oss som bruker mye tid og energi på den. Fortsett og titt innom for vi gir oss ikke!
  Annette : )

 3. Hei Hege! Vi har ringt rundt til alle apotekene, og fåttt napp på apoteket på Røde kors klinikken som ligger i Frederiksstangsgt nedi gaten her. Der har de 100g bokser til kr. 126,5. De kaller det også engelsk salt. Vi har det jo i bade saltene våre, men jeg regner med at du ønsker det du kan ta innbyrdes. Takk for at du setter pris på boggen vår forresten.
  Annette : )

 4. Hei,
  Jeg er en såpekoker i Trondheim og er veldig glad in epsom salt. Jeg fikk tak i denne fra såpeutstyret leverendøre mine. (sorry, norsk is my second language) So, I started importing it and am selling here in Trondheim. I have a limited quantity now, but if there is serious interest, I’ll start buying it in quantity on a regular basis. Feel free to contact me!

 5. Så gøy å høre at du er såpekoker. Det er jo ikke så vanlig yrke nå til dags. Etterspørselen etter epsom salt har vært stor etter at Thorbjörg Hafsteinsdottir skrev om det i boken sin 10år yngre på 10 uker som vi selger her. Vi har ringt rundt til alle apotekene i nærheten, og kun fått napp fra et som nå tar inn en liten boks med engelsk salt som det også heter som man kan drikke. Hvis du har noen større bokser av rent epsom salt som kan drikkes så er det sikkert noen som er interesssert. Hvor kan de kontakte deg i så fall? Ellers har vi jo badesalter med epsom salt som vi også selger her.
  Lykke til !

 6. Hei!
  Jeg trenger Epsom Salt til å bade! Tror ikke jeg få så store doser i Norge, men til å bade håndledenne /har leddkigkt/.?
  Hvor man kan kjøpe Større poser Epsmom Salt i Norge?
  Hjelp!
  P.S. Leste mye om Salten-hjelper b.a. mot vonde leddene!

 7. Hei Iwona!
  Vi har badesalter med Epsom salt i 680g glass fra Erbaviva. Hvis du har leddgikt burde du velge den serien som heter Awaken som også har andre ingridienser som hjelper mot stive og vonde ledd. Jeg ville definitivt også kjøpt Arnica oljen som vi ut fra erfaring fra andre med leddgikt vet at hjelper, også ville jeg tatt Arnica homeopatisk også (spør meg om mer info. da jeg er homeopat)
  Fikk mail adressen til en såpekoker som visstnok hadde Epsom salt. Hennes mail adresse er cbenoit@start.no så du kan jo høre med henne også hvis det er rent epsom salt du skal ha.
  Lykke til!Annette : )

 8. Hei!
  Vi selger også Epsom salt i 200g, 500g og 1500g;-) Disse er fra samme produsent som kernesund familie anbefaler og billig. Klikk på navnet mitt så kommer du til netsiden som har det:-)

  Emili (ansatt og kernesund inspirert;-)

 9. Hejsa – jeg bor i Danmark og bruger Epsom Salt fra Greenish – som de også sælger på kernesund families hjemmeside her i Danmark. Det er det som du skriver om Emili.

  Jeg købte før Epsom Salt i Danmark til dobbeltpris – fra en anden producent – da Greenish Epsom Salt kom til – faldt priserne til det halve her i Danmark – så More Power til Greenish Epsom Salt – de har gjort det godt

  ps. – virker mod min psoreasis også…- virkelig godt produkt at rense ud med

  Basse

 10. Hei
  Vist jeg forstod dette med Epsom Salts sa er ikke det bare bare å anskaffe?
  Er på jakt etter dette her i Rogaland. Skal bruke dette til både leddgikt og til gjødsling av klematisene mine. Epsom salts er nytt for meg men regner med at vi snakker om det samme?
  Hils Isabelle (fra Jæren) :O)

 11. Hei!
  Etter å ha lest bøkene til «kernesund familie» og «10 år yngre på 10 dager», har jeg virkelig fått innblikk i alt det gode og sunne som finnes.
  Jeg har begynt å bestille varer fra Danmark, her har de mye større utvalg og det er superenkelt. Epsomsalt kan du bestille fra Netspiren.dk, de sender til land i skandinavia. Like lett som å bestille fra Norge 🙂

 12. Hei Annette, og alle,

  My epsom salts are currently the PURE epsom salt type. PLEASE be careful if you’re going to take epsom salt by mouth. This isn’t table salt (sodium chloride). The recipe given looks like a liver and gall bladder purge. I wouldn’t do this without consulting your doctor first. Having passed gall stones myself, it is an amazingly painful experience and can create an emergency need for surgery if the stones get stuck. My epsom salts are sold for bathing purposes only. If taken internally, they are a very strong diuretic and may cause sickness. Magnesium can not be absorbed by drinking a solution of magnesium sulfate. Digesting epsom salt IS NOT a dietary supplement for magnesium because you will poo it all out.

  Also, when bathing in Epsom salt, don’t add anything else for the first 20 minutes of the soak. Oil and soap can create a barrier on your skin for the absorption of the magnesium and negate the unique benefits of epsom salt.

  Hope this helps. Feel free to contact me about ordering epsom salt. 50kr for 500g, plus postage.

 13. Du kan kjøpe saltet på felleskjøpet. 25 kg sekk til 600 kr. Da har du nok til mange karbad og fotbad til en rimelig penge.

 14. Hei.
  Les boka av Andreas Moritz.
  Der står det beskrevet hvordan lever rensing foregår.
  Vil tro de fleste får aha opplevelse når de leser hva som dette gjør godt for😊
  Renser ut flere tusen galde stein, som bevirker at leveren ikke fungere som den ska.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s