Solkremer med fysisk filter til sommeren

solkrem_strand_sol__583861aSolkrem beskytter mot ultrafiolett stråling (UV-stråling), og beskyttelses graden angis som solfaktor SPF. Dette er et relativt tall som skal fortelle deg hvor lenge du kan oppholde deg i solen uten å bli solbrent. Mange forbrukere blir forvirret over hva de skal velge av faktor når de skal kjøpe solkremer, og det kommer til å komme nye og strengere regler i forhold til dette. Se link.

En annen problemstilling er om man skal velge fysisk eller kjemisk faktor. For dere som ikke vet forskjellen på dette så er det ganske enkelt.

Fysisk solkrem legger seg som små pigmentkorn utenpå huden og reflekterer solstrålene. De inneholder sinkoksid, jernoksid eller titanoksid.

Kjemisk solkrem taes opp i huden og stopper UV-strålene ved hjelp av en kjemisk prosess. Har du soleksem, er allergisk eller har en sensetiv hud er det sjanser for at du reagerer på  kjemisk solkrem.

Jeg vil selvfølgelig anbefale økologiske solkremer, og de er alltid med fysisk faktor. Spesielt for folk med sensitiv hud, barn og gravide synes jeg det er viktig å ikke påføre kremer med kjemisk filter som trekker seg inn i huden.

Det som er viktig når man bruker solkremer med fysisk filter er at man må vaske den bort hver kveld i og med at den ligger utenpå huden. Vi anbefaler i tilegg også voksne å  peele huden lett et par ganger i uken. Da vil for det første døde hudceller og gammel solkrem fjernes, og for det andre vil brun fargen vil bli jevn og langvarig.

Her er de merkene vi fører i vår butikk:

Organic_297x450The Organic Pharmacy med solfaktor 18 og 25. Denne solkremen inneholder gjennomsiktig sink og det vil si at du unngår den hvite fargen de fleste av disse solkremen har. Den inneholder i tilegg  grønn, hvit og rød te som beskytter huden mot  frie radikaler, den har perlemor i seg som gir glød og Shea butter som holder huden smidig og myk. Min absolutte favoritt innenfor solkrem, og den beste til en voksen hud. Brukes både på ansikt og kropp. Kr. 390,-

Denne serien har også en fantastisk After Sun som ikke bare stopper varmeprosessen og kjøler ned huden, men som også bevarer brunfargen og stimulerer melanin produksjonen i huden vår.

416sq4gStDL__SL500_AA280_Juice Beauty har faktor 15, 20 og 30 til ansiktet. I tilegg til å ha ha en vanlig hvit krem, har de to forskjellige brun farger som gir huden en fin matt overflate så man slipper den hvite fargen fra sinken. Disse inneholder også antioksidanter og andre pleiende stoffer for huden.   Kr. 295-390,- Juice Beauty har også en solkrem til kroppen i faktor 20. Den lukter herlig og frisk sitron, og virker oppstrammende og fuktgivende i tilegg til å beskytte. Kr. 350,-

01SCRErbaviva har en solkrem i faktor 15. Den er beregnet på barn og har en litt mer tråere  konsistens og man blir nok litt hvitere i huden av den. Passer perfekt som bruk i barnehagen eller på tur. Kr.275,-

2 kommentarer

  1. Hei!

    Jeg trodde at det etter de nye EU regler kun var lov å selge solkrem med kjemisk filter? Men det stemmer kanskje ikke. For jeg formoder at de solkreme dere selger ikke inneholder kjemiske filtre?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s