Snill neglelakk

Hvis du ønsker å unngå de verste kjemikalene i neglelakk bør du se deg om etter en neglelakk uten formaldehyd, toluene og dibutyl phalater. Det er spesielt viktig å unngå disse kjemikalene til barn. Det er Toluen i 30 % av all neglelakk som selges i Norge. Det er forbudt i spraymaling og lakk men ikke i neglelakk?????

Toluen:

  • Kjemisk forbindelse, også kjent som metylbenzen.
  • Mye brukt som løsemiddel. Brukes i maling og malingstynnere.
  • Toluen fordamper lett og er meget brannfarlig.
  • Enkelte misbruker stoffet ved sniffing.
  • Irriterende for slimhinner. Vil gi brennende smerter i munn og svelg.
  • Bivirkninger ved misbruk er kvalme, hodepine, svimmelhet, lysømfintlighet, omtåkethet, forstyrrelser i lever og nyrer. Hos sniffere er det også meldt om hjerneskader.

Da Statens Forurensingstilsyn i 2006 forbød toluen i lim og spraymaling, skrev de at toluen «har evne til å gå inn i fettvev i organismer. Det kan tas opp ved innånding eller gjennom huden. Toluen som er kommet inn i kroppen, vil i stor grad lagres og gå inn i nervesystemets fett og fettvev. Ved daglig eksponering for toluen vil stoffet oppkonsentreres i kroppen … Toluen er reproduksjonsskadelig og spedbarn kan bli påvirket i ammeperioden».

Så nå er du iallefall advart! Her er noen snille merker du trygt kan kjøpe:

Deborah Lippmann

Masse fine farger spør du meg. Deborah Lippmann er den mest populære manikyristen hos de mest anerkjente motemagasinene og motehusene. Hennes neglelakker er like ettertraktet som hennes talent.

Vi elsker også våre egne Organic Glam neglelakker, 29 lekre lakker som sitter helt fantastisk!

 

2 kommentarer

  1. […] Noen ganger blir jeg latterlig glad over nyheter som kommer til butikken. I dag åpnet jeg en mail fra The Organic Pharmacy, hvor jeg ser de mest sinnsyke fine sunne neglelakker i 29 fantastiske farger! Jeg er hoppende glad, vi må dessverre vente til mai, men det er virkelig verdt å vente på.  Fargene er alt fra klassisk til turkis, noe for enhver smak. Vil du lese mer om hvorfor du trenger en grønn neglelakk uten toluen, DBP og formaldehyde, kan du lese ett tidligere innlegg på bloggen vår her. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s