Verdens beste fiskekaker!

Vi har en ny jente i butikken som heter Torill, som foreløpig bare jobber hos oss på lørdager. Hun er ernæringsfysiolog og yoga instruktør. Vi er utrolig glad for å få enda en dyktig kvinne inn i teamet vårt.

Torill har en super blogg som er verdt å titte innom. Den heter EC kitchen ( EC står for EASY). Her skriver hun sammen med en venninne som er ayurvedisk helserådgiver. De skriver om matgleder, oppskrifter uten kunstige tillsetningstoffer, og hvordan du kan gjennom maten få mer energi i hverdagen. Jeg gjesteblogget forrige søndag om verdens beste laksekaker. Mine barn rynker på nesen når de blir servert fisk, men gafler i seg disse deilige fiskekakene. (Du trenger ikke følge oppskriften slavisk, sleng i det du synes er godt. ) Uansett er det enkelt  å lage og skikkelig godt!Se under kommentar for hele oppskriften. Har du spørsmål eller kommentarer til oppskriften er det bare å ta kontakt!

4 comments

  1. Fisk på menyen trenger ikke skape sure miner. Disse laksekakene lager jeg alltid i en stor porsjon, rett å slett fordi alle spiser litt ekstra. De er supre å fryse ned, eller putte i en matpakke dagen etter. Oppskriften gir ca 14 kaker.

    Småtroll:
    Fra 10 mnd, mos med grønnsaker. Del i små biter til de som har 4 tenner eller mer.

    Barn hjelpe til:
    Blande i ingrediensene
    Forme kaker
    Pynte fat med urter og limebåter

    Rester:
    3 kaker deles i biter, blandes i pasta og varmes med litt fløte/ havrefløte/ grønnsaker/ dijon sennep/ urter

    1 kg lakse-/ ørretfilet
    1 ss dijon sennep
    2 ss tamari
    1 ss nam pla (kan sløyfes)
    1 lime
    1 fedd hvitløk
    2 ss revet fersk ingefær
    2 never ferske urter koriander/ bladpersille
    1 egg, kan sløyfes
    2 strøkne ss potetmel
    1-2 ts havsalt
    kvernet pepper

    1. Del fisken i biter og kjør til en medium grov masse i foodprosessor. Ta massen over i en bolle

    2. Rør i sennep, tamari, nam pla og limesaft

    2. Riv hvitløk, ingefær og finhakk urter. Visp egget, rør i, om du bruker egg. Bland inn potetmelet, salt og pepper

    2. Form med skje en kake i håndflaten, stek i smør til gylne brune

    Er du glad i chili, kan du godt finhakke en halv rød chili uten stener og ha i røren. Ofte har jeg litt mere dijon sennep i også, her gjelder det å smake seg frem til sin favoritt!

    Lykke til!

  2. Okey, jeg skjønner. Disse ser rågode ut og jeg er sikker på at lille Mikkel på 9 mnd vil momse dem i seg. Lover å melde hvordan det blir..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s