Søt agavesirup

Vi får stadig inn nyheter, og i dag er det blant annet agavesirup fra Renée Voltaire som har funnet en ny plass i hyllen. Agavesirup kommer fra agaveplanten vokser i sydamerika og navnet betyr edel og stolt.  Agave er herlig søt og kan med fordel brukes istedet for sukker i desserter, sjokolade,  bakverk og smoothies. Den er rå, ikke varmet opp, og har en gyllen farge. Det gir den en søt, karamellaktig smak. Siden agave er mye søtere enn sukker på smak, er den drøy i bruk og du har den lenge.

 Der sukker har en glykemisk indeks (GI)  på 68 har agave GI på 40. Det kan sammenliknes mer med fruktose, men uten de uheldige bivirkngene (og den kjemiske fremstillingsmåten) som fruktose har.

Ha en søt og god helg!

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s