Husk vitamin D høst, vinter og vår

Vi har skrevet om vitamin D flere ganger på bloggen vår, men på vei inn i mørketiden er det på tide å minne våre lesere og oss selv om dette viktige vitaminet. Det er desverre slik at i kalde og mørke nord er strålene fra sola for svake i perioden mellom september og  juni til at vi kan produsere nok vitamin D selv. Vi må derfor sørge for å spise oss til nok D vitamin.

HVA GJØR VITAMIN D ?

Vitamin D er mest kjent for sin rolle i kalsium metabolismen. Uten nok vitamin D er man ikke i stand til å absorbere kalsium  fra dietten eller opprettholde riktig balanse mellom kalsium og fosfor for å bygge opp og vedlikeholde skjelettet. Mangel på vitamin D kan også føre til muskelverk og svakhet.

Vitamin D er også viktig i aktiviteten i mange andre vev. Blant annet for en rekke grunnleggende prosesser i immunsystemet. Det foregår mye forskning på vitamin D- mangel i forbindelse med kreft, og man antar at en god vitamin D status kan virke forebyggende mot kreft.

Naturopaten vår her på Gimle er opptatt av at vi skal ha gode D-vitamin preparater å tilby kundene våre. Vi har nå to preparater som sørger for at vi får i oss den daglige dosen vitamin D helt til sola kan ta over igjen fra juni:

D-Vitamin Plus er et D-vitamin preparat som har godt opptak og som i tillegg kan brukes av vegetarianere og veganere.

Immiflex er et preparat som aktiverer immunforesvaret. I tillegg til den daglige dosen vitamin D inneholder det andre virkestoffer som styrker kroppens motstandskraft mot infeksjoner. Et supert tilskudd for å holde hele familien frisk gjennom vinteren.

Vitamin D-statusen kan måles ved en blodprøve hos legen. Vær oppmerksom på at man bør ligge i det øverste sjiktet av normalverdier i blodet. Mange påpeker at humøret og overskuddet stiger ved inntak av vitamin D. Kom innom og snakk med an av oss for råd og veiledning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s