Japanske superalger som snacks eller garnityr

Nå har vi fått Nori-Krinklar fra Renée Voltaire. Krinklene kan spises hvor som helst og når som helst. De kan spises som snacks, legges i salaten, legges  i gryten eller strø over maten.

Nori er en alge som er et vanlig innslag i det japanske kjøkkenet. Algen brukes ofte i Sushi, i misosuppe og som garnityr. Den gir maten en naturlig saltsmak. Nori kan også klassifiseres som en superfood med høyt innhold av vitaminer og mineraler. Spesielt er de en god kilde til jern, jod og kalsium, samt vitaminene A, B og C.

Japanerne er kjent for å ha et sunt kosthold, og er den lengst levende befolkningen i verden. Noe som skiller japanernes spisevaner fra de europeiske er blant annet at de spiser veldig variert med hovedvekt på grønnsaker, og de spiser 3 ganger så mye fisk som kjøtt. En annen viktig forskjell er at de bruker nesten ikke meieriprodukter, men spiser massevis av alger som tilfører kalsium og jod.

La deg inspirere, og prøv Nori-krinklar i supper, gryter og salater.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s