Paraben-fri-sone hos oss på Gimle Økologiske Parfymeri

Noe av det kundene våre spør aller oftest om; er om kremene våre inneholder parabener. Dette kan vi selvsagt trygt avkrefte, ikke en eneste liten paraben har klart å snike seg inn i butikken vår, vi har bare økologiske sertifiserte serier.   

Grunnene til at så mange har fått øyenene opp for parabenenes lumske effekt er at en antar at de virker hormonfostyrrende. Vi har også flere kunder som får rødt utslett og allergi av parabener, og det er hyggelig å kunne gi disse ett godt alternativ til kremer fullstappet av kjemikalier.

 Parabener kalles methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben eller isoparaben, hvorav de to førstnevnte parabenene er de som anses for tryggest. Parabener brukes i kosmetikk, make-up, dusjsåper og shampoer og barneprodukter. Tre universitets-studier viser at parabener taes opp i kroppen og forstyrrer det hormonelle systemet vårt.  Parabener kan hope seg opp i fettvev i  kroppen og det er funnet parabener i bryst-svulster. En studie fra 2004 fant man parabener i alle 20 bryst-svulster som ble analysert. En mener at parabenene kan ha en østrogenliknende effekt.

Det er spesiellt advart mot bruk av hudkremer som inneholder parabener til barn. Det virker som barn er spesielt følsomme, og en har i Danmark sett på hvordan barn blir påvirket av alle produktene de blir påført, den såkalte coctail-effekten. Dette har ført til at miljøstyrelsen i Danmark har gått ut og advart mot bruk av parabener for barn og gravide. Vil du lese mer om økologiske barneprodukter, besøk vår hjemmeside.

Se bildet i full størrelseNoen argumenterer for at parabener finnes naturlig i mat, og det derfor er naturlig å smøre seg med det. Methyl-paraben finnes blant annet naturlig i blåbær. Siden blåbær spises, vil leveren vår bryte ned methylparabenet slik at det ikke kan gi oss hormonelle ubalanser. Når vi smører kjemiske parabener på huden taes den rett opp i blodbanen vår uten å gå runden om leveren, derfor er det desto viktigere at det som smøres på kroppen er av økologisk og naturlig kvalitet.

Tidligere i år skrev vi om flere andre skadelige stoffer som finnes i kosmetikk, trykk på linken om du vil lese mer.

7 kommentarer

 1. Hei.
  Leser på nettet om deres utmerkede produkter som ikke inneholder noen farlige stoffer. Bare økologiske
  produkter.
  Jeg har uten hell prøvd å finne fulstendig innholdsfortegnelse på disse produktene.
  Må de kjøpes for å kunne lese selv, eller kan fulstendig innholdsfortegnelse legges ut sammen med produktene?
  Dere er flinke til å vise til andre sine produkter og inhold, men ikke dette dere vil selge selv.
  M.v.h. Sylvi

 2. Hei Sylvi,

  Takk for spørsmålet ditt.
  Denne informasjonen på nett varierer veldig fra leverandør til leverandør. Vi har desverre ikke mulighet til å skrive ned alle ingredienser manuelt selv, selv om det selvfølgelig hadde vært ønskelig. Derimot hvis du ikke har mulighet for å komme innom butikken, kan vi gjerne skaffe deg innholdsfortegnelse på de produktene du eventuelt lurer på.
  Hvis det er spesifikke ingredienser eller innholdstoffer du lurer på er vi mer enn gjerne behjelpelig med å finne denne informasjonen til deg.
  Beste hilsen
  Camilla

 3. Hei du sier at parabener fra grønnsaker blir brutt ned i leveren før det får muligheten til å gå i blodomløpet vår, men blir ikke disse parabenene tatt opp i blodet i magesekken?

 4. Hei,
  Når vi fordøyer mat blir næringsstoffer (og parabener) tatt opp i blodbanen via portvenesystemet. Via dette sytemet blir blodet fraktet rett til leveren, før det blir sendt ut til resten av kroppen. Parabenene fra mat må derfor gjennom leveren før de får forlatt fordøyelsessytemet og kommet ut i blodbanene som forsyner kroppen. Et annet godt poeng er at innholdet av methylparaben i for eksempel blåbær er mye lavere enn i de fleste kremer som inneholder parabener. Ved daglig bruk av en slik krem vil parabenene hope seg opp i kroppen, og det er da man risikerer å få de negative effektene disse stoffene kan gi. Håper dette virket klart,
  Hilsen Carina
  Naturopat Gimle Øko

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s