Rett i kroppen i D2

I dagens D2 er det en stor artikkel om giftstoffer som brukes i kosmetikk. I artikkelen kan vi lese om de mest brukte stoffene i kosmetikk- og hudpleiebransjen som tas opp i kroppen, og hvordan de kan virke negativt inn på kjemien i kroppen vår.

Bruk av giftstoffer i kosmetikk er ikke noe nytt. Før i tiden laget egypterne øyesminke laget av bly blandet med dyrefett, nå for tiden er de største skurkene triklosan, siloksaner og parabener. Her kan du lese mer om parabener i innlegget Parabenfri sone hos oss på Gimle Økologiske.

Målte giftstoffer i blodet

Komikeren Sigrid Bonde Tusvik og yogalærer / programleder Vibeke Klemetsen fikk gjennom D2 målt giftstoffene i blodet sitt. Vibeke bruker nesten bare økologisk kroppspleie, mens Sigrid aldri hadde ofret en tanke på  hva som er i produktene hun smører på kroppen sin. Resultatet ble som det måtte bli. Vibeke kom mye bedre ut i testen, og hadde bare halvparten så mye giftstoffer i blodet sitt som Sigrid. Testen hadde også med en anonym person som ikke bruker kosmetikk i det hele tatt, og denne personen hadde ingen målbare nivåer av de giftige stoffene.

Siloksaner

Miljøforsker ved Norsk Polarinstitutt Geir Wing Gabrielsen fjernet all kosmetikk med siloksaner til datteren sin på 17 år etter at de hadde funnet disse giftstoffene i fisk og fugl fra Svalbardområdet. Siloksaner som burkes i store mengder i balsam, kremer og deodoranter kan påvirke dyrenes evne til å reprodusere seg.  Når alle husholdninger dusjer dette ut i miljøet så vil dette selvfølgelig ha store ringvirkninger for fisker og dyr og deres reproduksjon. Hvis siklosan kan ha denne kraftige effekten på dyr, er det god grunn til å mistenke den samme effekten hos mennesker.

Føre var prinsippet

Forskerne vet lite om den såkaldte coctaileffekten av alle kjemikaliene vi blir utsatt for. Selv følger de føre var prinsippet, og unngår produktene. Det gjør også vi på Gimle Økologiske parfymeri, alle våre produkter er uten triklosan, parabener og siloksaner. Vi har valgt ut serier der det fokuseres på renest mulig innhold, der i blant Rudolph Care fra Danmark. Hun som har laget serien heter Anna Rudolph, og er en kjent tv-personlighet i Danmark. For noen år siden ble hun utfordret til å ta den samme testen som Sigrid Bonde Tusvik og Vibeke Klemetsen, hvordan det gikk, og grunnen til at hun har laget sin egen økologiske hudpleieserie kan du lese mer om her

.

Du kan også lese mer om skadelige stoffer i kosmetikk i vårt blogginlegg Dette vil du ikke smøre på deg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s