Dum og deilig – bly i leppestift kan gjøre deg dum!

I dag er det en artikkel i Dagsavisen om bly i leppestifter. I artikkelen kan vi lese at det er en klar sammenheng mellom mengden bly barn har i blodet og deres intelligensutvikling. Toksikolog Max Hansen sier «jo mindre bly, jo høyere intelligens».  I tillegg til at bly kan gjøre deg dum kan det gi konsekvenser for reproduksjon, og det lagres i kroppen over tid.

I en test utført av det Danske Forbrukerrådet ble det funnet bly i 16 av 24 leppestifter, og den med høyest innhold hadde hele 1,2 milligram per kilo. Norske myndigheter anser bly som et så alvorlig helseproblem at de ønsker å totalforby bruken av det i forbrukerprodukter.

Bruken av bly i leppestifter er ekstra bekymringsfull fordi store mengder av leppestifter blir svelget og trekker inn i kroppen. Når det benyttes av gravide kvinner påvirker det fosteret som er ekstra sensitivt.

Dette minner oss om at som forbruker må vi være oppmerksomme og  selektive i forhold til hva vi velger å bruke av kosmetikk og hudpleie såvel som på hva vi spiser.

I dag har vi makeup fra Organic Glam, som er uten bly, og vi får i tillegg snart inn en helt ny makeup-serie fra Juice Beauty som vi gleder oss veldig til. Følg med!

Én kommentar

  1. […] Leppestiftene fra Organic Glam har en rik og kremete konsistens. De er proppet fulle med herlige ingredienser som shea smør, grønn te, grapefrukt, sitron og appelsin for å beskytte og gi næring til leppene dine. Conditioning Lip Color fra Juice Beauty er som et kyss av natur for leppene dine. Kombinasjonen av antioksidanter fra bær, mineraler og søt appelsin gjør denne til en uunværlig fruktbombe i sommer. Uansett hvilke farger du ønsker kan du trygt gå sommeren i møte uten å være bekymret for om du tilfører kroppen din skadelige stoffer.   Les mer om hva vi skrev om leppestift i innlegget vårt ” Dum og Deilig- leppestift kan gjøre deg dum” […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s