Feminin jernmangel

Det er spesiellt oss kvinner som er utsatt for å mangle jern, og dette kan gjøre at vi lettere får infeksjoner, er slitne, får øresus eller har lett for å få vondt i beina ved aktivitet. Mange  av oss har vell kjent svimmelheten, hodepinen og den lave energien som jernmangel (anemi) kan gi.   I tillegg til symptomene ovenfor er det mange som blir bleke,  får sår i munnviken og sprø negler.  Ikke noe hggelige symptomer å ha, og ganske så unødvendig når det ikke er så mye som skal til for å øke jerninnholdet i blodet. Vi feminine her i butikken kan fort kjenne når vi trenger litt ekstra jern, og da er det fint å kunne ty til disse enkle triksene for å få jernlageret opp på ett respektabelt nivå:

Spiser du anbefalt dose av  Bio-Life Hvetegress og Spirulina hver dag, så har du faktisk dekket 12 av de 15 mg som er anbefalt som daglig tilskudd i Norge. Om du tar 50 mg naturlig C-vitamin, som for eksempel amla-C fra Pure Planet så vil du øke opptakelsen av jern med 5-6 ganger.   Riskli inneholder massevis av jern, det samme gjør aprikoser, brennesle og gresskarkjerner. Spis dette og si hadet-bra til hodepine, forkjølelser og dalende energi, og Velkommen til energi, immunforsvar og vitalitet! Det hjelper å spise sunn mat!

 

P.S.

Vi mister ekstra mye jern når vi har menstruasjon, og da er det fint å gi litt ekstra tilskudd i form av flytende jern fra Floradix som er lett opptakelig og raskt retter opp en ubalanse. Husk at jern fra kjøtt og blodmat kan være vanskeligere å oppta for tarmen, spesiellt om du i tillegg har lav magesyre. Overdoserer du jern så vil det virke som en fri radikal i kroppen og bryte ned, mer enn den   bygger opp. Overdoserer du kan du få magesmerter, oppkast og diare, i verste fall kan det få alvorlige konsekvenser for helsen.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s