3 enkle tips for god energi gjennom dagen

Det er 3 ting du bør tenke på hvis du i løpet av arbeidsdagen merker at konsentrasjonen blir dårlig, energien er lav og du føler deg lett irritabel på alt og alle. 1. energi – hvis det er lenge siden du har spist er det viktig å lytte til kroppens signaler om at det er behov for litt påfyll. Lavt blodsukker er utrolig stressende for kroppen og det merkes fort med irritasjon og lav terskel 2. vann – har det gått i kaffe og te hele dagen og du ikke har fyllt på med rent friskt vann kan du være dehydrert. Drikk vann før du kjenner tørste for å forhindre dehydrering. Det skal ikke mye til før kroppen har for lite vann og det merkes umiddelbart med nedsatt konsentrasjonsevne og mulig hodepine. 3. oksygen-  kroppen trenger rik tilførsel av oksygen for å kunne produsere energi til cellene. Husk å ta deg noen luftepauser i løpet av arbeidsdagen for at du skal føle deg på topp gjennom dagen, og for at du skal ha overskudd til ettermiddagen og kvelden til å gjøre noe hyggelig.  

Lag dine egne granolabarer  som er et perfekt mellommåltid i løpet av dagen eller til etter trening. Det tar deg ca 20 minutter å lage en porsjon som gir ca 14 barer. Enkelt og greit har du løst problemet med en enkel snack for 2 uker.

 

Oppskrift

500g Granola

1 dl Gojiberries

6 dadler

4 vispede egg

Bland alle ingrediensene og trykk og blandingen ut i en ildfast form kledd med bakepapir. La steke i ca 15 minutter på 175 grader. Skjær opp i biter etter at baren har kjølnet.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s