Lag din egen Bokhvetecrunch

Manger av dere har dilla på bokhvetecrunch, og gavmilde Renée Voltaire er ikke snauere enn at hun har delt oppskriften i sin bok Salig Blanding som akkurat har kommet på norsk.

Har du god tid i helgen kan du jo forsøke å lage din egen:

Bokhvetecrunch:

6 dl hel bokhvete

2dl guldne linfrø

2 dl rosiner

1/2 dl gojibær

2 ss kanel

1 ts salt

Bland alt sammen og legg det i bløt i 12 timer. Skyll blandingen i en sil eller dørslag ett par ganger underveis for å fjerne bitterstoffer som kan gi en litt bitter smak og hemme opptak av næringstoffer.

Bre blandingen ut på bakekpapir og sett inn i dehydrator på 43 grader i ca 20 timer, eller om du ikke har det i ovn på 55 C i ca 7timer. Bryt opp bitene i småbiter. Smaker supert med litt bringebær og kokoschips eller som tilbehør i smoothie eller yoghurt.

Forrige uke var Renée Voltarie på besøk hos oss i anledning boklansering av den norske utgaven av Salig Blanding. Kjempe hyggelig at så mange av kundene våre kom og hilste på! Vi hadde besøk av en blogger fra Home & Cottage, les her om hva hun skrev her.

Én kommentar

  1. Måtte bare legge inn svar på denne posten. Vi nøt hjemmelaget bovetecrunch for første gang til frokost i dag ;.) Med rismelk, frukt og avocado (!) NYDELIG. Dehydrator har jeg ønsket meg lenge og på mandag sto den endelig på benken. Har laget fruktruller og diverse tørket frukt med kanel og kardemomme – alle elsker det – også barna. Nå blir det mye spennende på menyen hos oss fremover. Takk for en flott og inspirerende blogg .-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s