Gurkemeie – en kraftig beskyttelse for huden og hjernen

Gurkemeie er en rot som utgjør en av hovedingrediensene i karry og har tradisjonelt blitt brukt i matlaging og som medisin i India. Det blir sagt at det høye inntaket av gurkemeie i India er grunnen til at indiske kvinner har så vakker hud. Noe forskningen kan være med å forklare. I de senere årene har forskningen rettet betydelig interesse mot stoffet curcumin

som er blitt isolert som det aktive virkestoffet fra gurkemeie. Curcumin beskytter huden ved å uskadeliggjøre frie radikaler og redusere betennelser. Curcumin har også vist å redusert sårhelende tid og forbedre kollagen produksjonen. Dette kan forklare den gunstige effekten det har på alt fra å forebygge aldring av huden til behandling av mer alvorlige hudlidelser som psoriasis og kreft.I tillegg til den gunstige effekten gurkemeie har på huden er det nå vist å gi en kraftig beskyttelse for aldrende hjerner. Gurkemeie er fettløselig og kan derfor trenge gjennom den ekstra barrieren som beskytter hjernen. Når det har kommet inn i den svært beskyttende delen av kroppen virker det ved å redusere oppbygging av stoffet «amyloid» i hjernen ettersom vi blir eldre. Oppgygging av dette stoffet er en degenerativ prosess som berører oss alle, uten unntak ettersom vi blir eldre. Denne oppbyggingen redusere vår hjernens hukommelse og lære evne…Det jevne tapet av hjernens funksjon er ikke nødvendigvis merkbar for andre rundt oss, men det betyr at vi må jobbe hardere og hardere og det blir vanskeligere å gjøre ting som tidligere var lett.
 
 Her er link til en oppskrift som vi har lagt ut tidligere. Denne oppskriften gir deg en god dose gurkemeie til å styrke hud og hjerne!
 
 
 

 

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s