Unity – en naturlov

I hjertet av en økologisk livsstil ligger ideen om å leve i harmoni med naturen og våre omgivelser. Naturen opprettholder seg i konstant harmoni og balanse, og hvis denne balansen trues, benytter naturen mekanismer for å gjenopprette den. Det mest fundamentale av naturens prinsipper om harmoni handler om forenelse og enhet. Dette  fastslår at alle deler av naturen fungerer for å bevare systemet som helhet, og hvert element sørger for opprettholdelse av alle andre elementer, og  ikke bare seg selv. Mennesker er det eneste unntaket fra regelen, som ikke handler utfra et iboende behov om å opprettholde balanse, harmoni og likevekt med omgivelsene. Dette innebærer at vi hverken lever i harmoni med naturen, og ofte ikke med hverandre heller. I følge naturens lover gjelder da prinsippet om at å gi er å få, og tar vi mer enn vi gir får det konsekvenser i vårt liv.

Det kan virke som vi nå, nesten 250 år etter den industrielle revolusjonen, er begynt å erkjenne konsekvensene. Alle naturkatastrofene som rammer verden en etter en skifter fokuset fra å være mest opptatt av visse arters overlevelse, til overlevelsen av alle arter inkludert menneskeheten.  Det er på høy tid å revolusjonere våre tenkemåter, ellers vil naturen gjøre det for oss til en mye høyere pris.

La oss, med tanke på naturloven om at å gi er å få,  ta våre økologiske og etiske prinsipper et skritt videre og gjøre våre holdninger tydlige for våre omgivelser. Hvis vi skal endre verden er det ikke nok å bare tenke på oss selv og vår egen helse, men vi er nødt til å tenke på helheten for at vi som enkeltmennesker skal kunne leve i balanse. La oss alle gjøre minst en AKTIV handling for å gi budskapet om en økologisk livsstil videre.  

Min handling i dag er først og fremst å publisere denne bloggen og be alle dere som leser den om å gjøre noe for å markere deres holdninger, og inspirere andre til å tenke økologi og bærekraftig forbruk. Get inspired!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s