Kjeks og dipp

Hvis du vil lage et litt anderledes «snacksfat» i helgen er cashewkjeks og dipp et utrolig godt og sunt alternativ. Jeg skal hjem å lage dette i dag til en helg dedikert til eksamen og nilesing…

Cashewkjeks

1 dl cashewnøtter

5 soltørkede tomater

1 tomat

1/2 rød paprika

1 ts Lantbuljong

1/2 liten rød chili

1 ts Eldigt Urtesalt

2 ss vann

………………………………………………………………………

Miks alle ingrediensene til en glatt blanding. Smør blandingen ut på et bakepapir. La tørke i ovnen på 50 grader til de er stive (ca 2,5 timer).

Avokadosmør

1 avokado

ferskpresset saft fra 1/2 sitron

1 neve ruccolablader

2 ss Skalade Hampafrøn

1 klype havsalt

………………………………………………………………………

Miks alle ingrediensene med en stavmikser

Fikensmør

4 tørkede fiken

1/2 økologisk banan

1 cm skrellet ingefær

1 klype havsalt

………………………………………………………………………

Miks alle ingrediensene med en stavmikser

Mandelsmør

2 dl mandler

2 ss extra virgin kokosolje

1 klype Eldigt Urtesalt

………………………………………………………………………

Mal mandlene til mel i en kaffekvern eller en kjøkkenmaskin. Bland inn kokosolje og urtesalt.

God helg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s