Lovely lakris

Lakris er en av mine favoritt urter! Heldigvis smaker den også godt, samtidig som den gjør godt i kroppen. Nå lanserer Renée Voltaire en ny lakris som i sin friske gule farge passer godt som påskesnop. 

 Lakris (Glycyrrhiza glabra) er mye brukt i  tradisjonell kinesisk medisin  og har vist seg å være sårhelende i mage og tarm systemet,  den kan være effektiv mot halsbrann og magesår sammen med en riktig kost, der hvor vanlig medisin ikke hjelper(Rolv.no).

 Har du hatt langvarig hoste kan lakris ta knekken på denne, da den virker både slimløsende og lindrende. Derfor finner en ofte lakris i hostemedisiner.  

Ved stress er urten super da den balanserer produksjonen av kortisol og adrenalin i binyrene samtidig som den minsker nedbrytningen av disse hormonene i leveren.

Det er ikke bare fryd og gammen med lakris for har du for høyt blodtrykk og problemer med natrium/kalium balansen i kroppen så skal du ikke spise så mye av den, da den kan forverre dette.

Ønsker du lakris helt uten sukker så kan jeg anbefale disse Lakritspastillene fra Renée Voltaire, ikke noe krims krams, kun helt ren lakris!

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s