Økologisk jordbruk kan produsere nok mat til alle

For alle som tviler på at økologisk jordbruk kan være like produktivt som  jordbruk med syntetiske kjemikalier kan et nylig publisert studie berolige alle tvilere. I 30 år har Rodale Institute dyrket samme type avlinger, økologisk og ikke-økologisk, side ved side. Resultatet viser nå at i tillegg til å gi like god avkastning bygget de økologiske avlingene mer karbon i jordsmonnet og bevarte nitrogenet, som betyr at jorden forblir fruktbar. Et annet viktig funn var at de økologiske avlingene var mye mer motstandsdyktige mot tørke noe som er et voksende problem med stigende temperaturer på grunn av klimaendringer. 

Dette studiet er bare nok et funn som kan bidra til å skyve tvilerne over i ikke-tviler gruppen. Rapporter over verdens matproduksjon viser at allerede nå produseres 50% av maten i verden av små gårder som benytter seg av tradisjonelle metoder, og kun 30 % av dagens matprodusksjon kommer fra industrielt jordbruk.

Vi forbrukere er siste ledd i en lang matvarekjede som begynner med dyrking av råvarer, og fortsetter videre i flere ledd til frakt, prosessering og omsetning av varene. Hvordan kan vi som siste ledd i denne kjeden påvirke det første leddet og produksjon av økologiske råvarer? Etterspørsel er et viktig og veldig effektivt virkemiddel. Hvorfor ikke begynne med å abbonere på en matkasse som blir sendt direkte hjem til deg? Her kan dere se på tilbudet fra Kolonihagen: http://www.kolonihagen.no/?aid=9075737

Én kommentar

  1. Hei jeg har sendt en epost med spørsmål om hvilket serfikat»Neom Luxury Organics» har men har ikke fått svar
    så håper på et svar ? Fint om dere kan skrive det her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s