Pletter uten melk og gluten

Bokhvetepletter uten melk og gluten er en enkel og sunn dessert til helgen. De er lette å lage, og smaker godt servert med litt risis og/eller friske bær.

Denne oppskriften er nok til 4 personer:

2 egg

6 dl havre- eller rismelk

3 dl bokhvetemel

1 klype havsalt

6 ss agavesirup (1/2 dl rårørsukker)

1 ts natron

3 ss kokosolje 

Visp eggene i en skål. Tilsett 3 dl av ris- eller havremelken, alt melet og havsalt. Visp til blandingen er jevn og uten klumper før resten av  ris- eller havremelken tilsettes . Smelt kokosolje i en kjele og tilsett røren. La røren stå i ca 10 min før plettene stekes. 

Varm stekpannen på middels varme med litt kokosolje og hell i såpass mye røre at det blir små pletter. Vend og stek noen litt på den andre siden når du ser at det former seg bobler på toppen og det ser ut til at de erlett gylne på stekesiden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s