Fruktbrød fra Frokost boka

Nå har jeg, og alle de som har smakt, blitt helt forført av fruktbrødet fra den nye FROKOST boka fra Camilla Jensen. De mange fristende oppskriftene gjør at tankene  spinner litt ekstra rundt mat enn vanlig, og de flotte bildene gjør at jeg får lyst til å lage frokost til lunsj, middag og kvelds.

Fruktbrødet ble da første oppskrift, som jeg i løpet av den siste uken har laget i to omganger. Den første gangen laget jeg 2 brød som det står i den opprinnelige oppskriften, og den andre gangen brukte jeg store muffinsformer for å lage, vel ja, fruktbrødmuffins.

Sammensetningen av tørket frukt, grovhakkede nøtter og raspet sitronskall gjør at smaken blir lett søt, rund, frisk og ørlittegranne bitter. Rett og slett den perfekte sammensetningen for et fruktbrød. Som en ekstra bonus er fruktbrødet fritt for gluten, gjær og sukker som gjør det til en sunn nytelse.

I den opprinnelige oppskriften er det honning som jeg valgte å utelukke for et mindre søtt brød. Det ble veldig godt uten, men hvis man ønsker et mer julekakelignede alternativ, er nok honningen helt perfekt. Boken er full av gluten- og melkefrie oppskrifter som er enkle å lage, og som ser uimotstålig fristende ut. Jeg gleder meg til å prøve Enkel appelsin-tapenade med oliven og appelsin, samt Lykkelig yoghurt, blant annet.

Oppskrift:

4 egg

2 dl usøtet soyamelk

3 ss smeltet smør

1 ts kardemomme

4 dl havregryn (tilsett mer hvis deigen blir veldig bløt)

5 ss knuste linfrø

8 tørkede fiken (skåret i grove biter)

8 tørkede aprikoser (skåret i grove biter)

1,5 dl hakkede valnøtter (hakket i grove biter)

1,5 dl hakkede hasselnøtter (hakket i grove biter)

Revet skall av en økologisk sitron

………………………………………………………………………

Sett ovnen på 185 grader. Legg bakepapir i to små brødformer (1 liter) så det dekker over kantene.

Smelt smør i en liten kjele. Pisk egg luftig, pisk inn soyamelken og kardemommen. Bland de tørkede fruktene med nøtter, linfrø og havregryn. Rør eggeblandingen og det tørre sammen, og rør til slutt inn det smeltede smøret og revet sitronskall. Fordel blandingen i de to formene og la steke midt i ovnen i ca. 1 time. La avkjøles helt i formene før de tas ut.

God frokost!

Har du laget noe fra denne supre FROKOST boka som du vil dele med oss?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s