Super med spirulina

Spirulina er hva man kalle Superfood med stor S. Den lille blågrønne algen er blitt et populært supplement, men det er ikke noe nytt at mennesker har brukt spirulina som styrkemiddel. Både inkaene og aztekerne i Mexico brukte spirulina som en daglig matkilde.

Det som gjør spirulina så nyttig er blant annet et ekstremt høyt innhold av lettopptakelig planteprotein som i tillegg til å nære cellene, bedrer opptaket av mineraler i tarmen. Spirulina er også proppfull med viktige næringsstoffer som karotenoider, vitaminer og mineraler, samt naturlig betakaroten, lutein, enzymer, klorofyll og antioksidanter.

Nå på sommeren er det ekstra lurt å ta spirulina for å styrke huden i sola. Spirulina beskytter mot frie radikaler og skadelige UV-stråler og vil i tillegg til å styrke hudens evne til å tåle solen, også gi en finere brunfarge.

Spirulina virker også veldig energigivende. Så hvis man trenger en liten boost er det lurt å begynne dagen med spirulina, og fylle opp igjen ved middagstider så man får litt energipåfyll til kvelden.

For alle vegetarianere er spirulina en super kilde til jern og vitamin B-12 som det ofte kan bli for lite av  i et vegetarisk kosthold.

Vi har spirulina både i pulverform og i tablettform avhengig av hva som passer deg best. Pulver kan blandes ut i vann eller med eple- eller pære juice.

6 kommentarer

  1. […] AFA algen kan minne om spirulina, men det er noen hovedforskjeller. Blant annet er AFA viltvoksende, mens Spirulina blir dyrket. AFA vokser i et kaldt klima i Oregon USA, mens Spirulina vokser i varme strøk på Hawaii. Den inneholder nesten 3 ganger mer klorofyll enn Spirulina og mer vitamin C, fycocyanin og essensielle fettsyrer enn Spirulina. Les om spirulina her […]

  2. […] Julen er forbi og det er nå høysesong for detox! Å rense kroppen etter en tid med mye god mat og drikke gjør veldig godt, både for kropp og sjel. Det er viktig å jobbe både innvendig og utvendig. På innsiden anbefaler vi et vegetarisk kosthold med tilskudd av utrensende alger, som chlorella og spirulina.  […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s