Kakao – den kraftigste antioksidanten

I dag lagde jeg min morgenkakao som alltid etter yoga, og mens jeg nippet til kakao, rørt ut i varmt vann med en liten dæsj havsalt, fant jeg et nytt studie. Det nylig publiserte studiet sammenlignet antioksidanter i kakao med innholdet i blåbær og acai blant andre bær og frukter.

Resultatet av testen viste at naturlig kakao og mørk sjokolade har betydelig høyere antioksidantinnhold enn annet frukt pulver og juice testet. Kanskje ikke så rart at kunafolket som drikker opp mot 40 kopper kakao i uka holder seg vitale og friske langt opp i årene.

Det høye innholdet av antioksidanter og en aminosyre som er med i dannelsen av hudens fargestoff melanin gjør kakao  til en ypperlig drikk i sommer. For de som ikke liker å drikke rå kakao finnes det et godt utvalg av rå mørk sjokolade som gjør samme jobben. 

Kakao er ikke bare til innvortes bruk. Man kan også lage ansikts- og kroppsmasker av kakao for å styrke huden og gi den et antioksidantkick.

Vi har rå kakao fra Renée Voltaire som egner seg ypperlig til å drikke, bake, lage rå sjokolade, eller hudmaske med. Kakao for gledens, helsa og hudens skyld. I like!