Sunn strand-snacks

Nå kommer sol– og sommer været vi har ventet på. Når vi er ute i varmen trenger vi å fylle på med væske og salter for å ikke bli dehydrert. Pakk derfor alltid rikelig med vann, gjerne med sitron i, så du har nok i tilfelle det ikke er vann der du er.

Saltbehovet melder seg også gjerne i form av lyst på chips eller annet salt snacks. Jeg er hva man kan kalle en ex-chips junkie som har vokst opp med å livnære meg på chips. Det var helt til jeg skjønte at det inneholder både transfett, smaksforsterkere og ulike tilsetningsstoffer i lange baner. Nå angrer jeg hver gang jeg griper etter chipsposen fordi magen min rett og slett ikke tåler frityrstekt olje. Det er jeg glad for.

Heldigvis finnes det alternativer som både smaker bedre og er sunne på samme tid. Favoritten er økologiske Tamarirostade Mandlar fra Renée Voltaire. De tilfredsstiller saltbehovet, metter og nærer. Mandler er ypperlig i solen fordi de er proppet full med mineraler, fettstoffer og vitamin E som vil beskytte huden. I tillegg inneholder mandler mye proteiner som blant annet er viktige byggestener for immunceller som beskytter huden ved soleksponering. Nyt med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s