Glade økologiske høner og andre øko dyr

Ikke nok med økologisk hudpleie, vi anbefaler selvsagt økologisk mat og ikke minst økologiske høner!

Yngve Ekern, matjournalist i Aftenposten skriver i sin kommentar «Fem fjær og Rema 1000»  i dag at alle  som vil velge økologisk  bør gjøre det nå. Mange sier de vil ha økologiske produkter, men det er bare 4% som faktisk velger det. Fra 2012 forbys egg fra høner i tradisjonelle bur. Ett riktig skritt på veien, men fremdeles ikke godt nok. Hønene kunne fint fått gått ute, sparket i marken og fått mer naturlig mat. Det er kun økologiske egg som kan garantere for dette.

I disse dager finteller Norgården på økonomien i sitt økologiske utvalg, og de har varslet at det ikke akkurat ser lyst ut. Så har du en favoritt Norgården matvare, kjøp den nå og vis at det er marked for det! Jeg tror jeg har mange med meg som ønsker seg bredest mulig utvalg av kortreist, økologisk mat fri for kjemiske e-stoffer. Du gjør både deg selv og dyrene en tjeneste når du velger økologiske pålegger eller middag fra Norgården. Go øko!

2 kommentarer

  1. Det er feil at hønsebur forbys fra 2012! Det er de nakne burene som forbys! Men det kommer nye bur, innredede, som Sverige har hatt fra 2003. Der har høner rede, vaglepinne og sandkasse. Burene er fortsatt så trange at høna ikke klarer å slå ut vingene.

    Frittgående = høner går fritt, men kun inne. Økologiske = frittgående med bedre plass inne PLUSS 4 kvadratmeter av uteareal. Økologiske er best – opp til 1 krone dyrere per egg, men verdt det. Smaker bedre og mer omega 3!

  2. Takk for engasjementet! Jeg ser jo her at jeg har skrevet at bur forbys, det skulle stått tradisjonelle bur. Utrolig hvor stor forskjell ett manglende ord kan gi! Jeg har nå puttet det inn i teksten slik at det blir riktig. Helt enig med deg, økologiske egg er absolutt verdt det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s