Afghanske kvinner inspirerer verden

Det finnes nok hjerteskjærende historier om hvor tøft livet for Afghanske kvinner er. Afghanistan regnes som verdens farligste sted for kvinner, og det kanskje ikke så rart at deres medsøstre her i vesten kjenner regelmessig fortvilelse over deres sak.

 Krig og kulturelle faktorer gjør at kvinnene ofte fremstår som usynlige sikkelser, som knapt nok få lov til å bevege seg utendørs.

Etter mange år med krig i det konfliktherjede landet er det estimert at det finnes over 1 million enker! Disse må lære å klare seg i et land som fremstår som ekstemt kvinnefiendtlig, da de plutselig blir kastet ut  i rollen som familieforsørgere.  For meg er  det ekstra betydningsfullt å lese historier om hvordan kvinnene har kjempet seg gjennom elendige  livssituasjoner, og hvordan de til tross for ekstreme farer klarer å bygge opp et nytt og verdig liv. Her kan dere lese om hvordan disse modige kvinner gjør sitt for å omgjøre Afghanistan til ett samfunn. Enke-kvinnene sikrer nemlig sin egen fremtid ved å bygge sin egen by høyt opp i Kabuls åser!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s