På tide med D-vitaminer

Nå er det dags for å begynne med D-vitaminer igjen. Fra nå og utover er solen for svak til at prosessen som skjer når huden blir utsatt for sol kan gi tilstrekkelige mengder. D-vitamin har så  mange viktige funksjoner i kroppen, så det er veldig viktig å unngå at vi får mangler når vi går mot høst og vinter. Noen av de kjente funksjonene er:

– styrker immunforsvaret

–  balanserer inflammatorisk respons

– styrker benbygningen

– forbedrer insulinfølsomheten

– øker humøret og reduserer vinterdepresjoner

Vi har tatt inn lettopptakelige d-vitaminer i dråpeform for både små og store. Denne formen for d-vitamin er den mest anbefalte og biotilgjengelige typen – såkalt kolekalseferol eller vitamin D3. Det er bare dyr og mennesker som kan produsere denne formen, men heldigvis er det ikke nødvendig å slakte dyret for at vi skal utnytte d-vitaminene. Kilden i de nye dråpene kommer fra ulla til levende sauer! Ulla er en god kilde til fettstoffet lanolin, som igjen er en god kilde til kolesterol.

Egne dråper for barn under 2 år

Til barn under 2 år anbefales det å ta 10 dråper per dag som gir 10 mikrogram vitamin D3 (400 IE). Dette er anbefalt dagsdose fra Helsedirektoratet for barn mellom 4 uker og 2 år. D-vitaminet er oppløst i fettsyrer ekstrahert fra kokosnøttolje, som er lignende fettsyrene i morsmelk. Bedre kan det ikke bli for de minste.

Egne dråper for alle over 2 år

3 dråper gir 10 mikrogram vitamin D3 (400 IE).  Her brukes vegetabilsk glyserol som base. Glyserol gir en naturlig og god søtsmak, men med lavere glykemisk indeks enn sukker og kan brukes på lavkarbodietter. Tilsatt en naturlig aroma av appelsin og sitron har produktet en frisk og god smak.

Er å finne i hyllene våre om noen minutter- må bare plukke de opp fra esken først:)

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s