Nesten rå havregrøt med eple og kardemomme

Denne havregrøten varmer kropp og sjel på en passe grå høstdag som denne.  Er fin som både frokost og lunsj og metter godt utover dagen. Vi tok en felles lunsj i dag, og føler oss nå begge mette og opplagte, og er klare til å ta fatt på resten av dagen. Kommentaren fra Gunn-Turi var at «dette smaker nesten som eplekake», men uten sukker og mel.

Av utstyr trenger du vannkoker og en stavmikser for å bryte ned havrekornene til en grøtaktig konsistens. Kombinert med økologiske epler som smaker herlig syrlig og friskt nå på høsten, og oppmalte linfrø blir resultatet en nesten rå grøt:)

Oppskrift til 2 personer:

– 2 dl glutenfrie havrekorn

– 4 ss oppmalte linfrø

– 1 ts kanel

-1 ts nellik

– 1 ts kardemomme

– 1 ts havsalt

– 2 økologiske epler

– Litt valnøtter på toppen

Fremgangsmåte:

Putt havregryn i en bolle og hell over kokende vann som dekker toppen. La grynene svelle i vannet mens du kutter opp eplene. Bland linfrø og krydder  krydder med havregrynene og bruk en stavmikser til konsistensen er grøtaktiv- bland i mer vann hvis den er for tykk og stiv. Legg epler og valnøtter på toppen og server!

For en ekstra god grøt tilsett gjerne 1 eller 2 ss med kokosolje…

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s