Flott hud med riktig peeling!

Huden er et levende og pustende organ, faktisk kroppens største. I tillegg til hvordan den ser ut og føles, har huden mange viktige funksjoner. Billioner av celler jobber på spreng for å ivareta alle hudens vitale funksjoner. Huden er utrolig intelligent og fornyer seg ca hver 28 dag. Lær hvordan du kan optimalisere din cellefornyelse og utstråling!

Det øverste hudlaget som kaller epidermis er satt sammen av lag på lag med celler som overlapper hverandre. Det ser litt ut som takstein, og det som holder de sammen er små broer av proteiner. Nederste del av epidermis kalles basal laget, det er her cellene skapes. De starter reisen sin fulle av energi og ender som keratin, som er et protein som beskytter huden. På reisen går de fra store og formfulle, til flate og døde. Etter som du blir eldre går denne fornyelses prosessen saktere og saktere. Huden vil miste sin ungdommelighet, og gradvis eldes utseende av huden.

Ved å eksfoliere huden din med en skrubbekrem vil du hjelpe huden til å kvitte seg med døde ubrukelige hudceller. Det sender signaler ned i huden, som stimulerer til fornyelse, som igjen vil gi huden din et yngre utseende.

Her kan du lese mer om tørrbørsting av kroppen.

 

Hvordan velge riktig skrubbekrem?

Det finnes både manuelle peelinger og kjemiske. I en manuell peeling vil du alltid kunne kjenne kornene i kremen. I en kjemisk derimot er det som regel forskjellige fruktsyrer eller enzymer som løser opp de tørre dødehudcellene.

Eksempler på fruktsyrer kan være melke, eple eller sukkersyre. Som regel brukes en kombinasjon av flere sammen. Fordelen med en slik peeling vil være at den i tillegg kan løse opp proteinbåndene som holder de litt ”slitne” cellene sammen. Du kan fint både bruke en manuell peeling og en kjemisk peeling en gang i uken, men ikke samme dag. Det finnes enormt mange produkter å velge mellom på markedet, er du usikker på om du tåler produktet kan du teste en liten dæsj bak øret i noen minutter. Det er også normalt at slike produkter vil prikke litt i huden, og gi en lett rødme etter at du har fjernet produktet. Husk alltid å følge brukerveiledning, og ikke bruk produktet over anbefalt virketid. Bruk alltid solfaktor påfølgende dag etter du har brukt en kjemisk peeling.

 

Her er mine favoritter til glatt og strålende hud:

ANSIKT:

Green Apple Peel Sensitive, Juice Beauty
Juice Beauty Exfoliating Cleanser

QUA, Exfoliating Mask

KROPP:

Neom Luxury Organics, Real Luxury Body Scrub

Qua, Sea Salt & Olive Oil Body & Fitness Scrub

Vil du lage din egen skrubb?

Det er hverken vanskelig eller dyrt å lage sin egen deilige skrubb. I denne artikkelen får du mange gode tips og oppskrifter.

Les hva jeg skrev i Mat og Helse om temaet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s