Om å ta vare på hverandre

Voldtekter, vold og uro preger nyhetsbildet om dagen, og det er lett å la seg opprøre og skremme av alt det grusomme som skjer.

Det er nettopp nå vi må huske å bry oss om hverandre og  ta med oss samholdet vi viste i sommer inn i vinteren. Ikke la venninnen din gå hjem alene, pass på at de kommer seg trygt inn i en taxi og avtal å ringes på veien. Vet du om noen som ikke har det så lett, eller er ensomme,  vis at du bryr deg! Vi vil unngå at de som er alene med destruktive tanker mister kontakten med omverdenen. Det kan være så enkelt som å sende en sms. Vi er voksne og forbilder for barna som vokser opp rundt oss. Derfor er det så viktig at samfunnet vårt skaper gode holdninger og et sterkt samhold som alle tar del i. Sammen er vi sterke!

Vis gjerne engasjementet ditt gjennom å delta i grupper på facebook som for eksempel OSLOVE eller kardemommeloven, men det aller viktigste er uansett å være ett godt medmenneske for de rundt deg.

I går lastet jeg ned den tredje mest populære gratis app’en på Iphone, BSafe. Man trykker på en panikkknapp og du sender automatisk en sms til de nærmeste vennene rundt deg om hvor du er og de kan ringe deg opp.  Du kan også trykke på «fake call» og det høres ut som om telefonen ringer.

En kan kanskje synes det er trist at det har blitt sånn at vi må ta forhåndsregler,  samtidig er det viktig å ikke være naiv, men aktivt ta valg som beskytter deg, og ikke minst de rundt deg.  Og husk gjerne på at de aller aller fleste er gode mennesker, som hun lille jenta som ikke helt hadde fått med seg poenget med Halloween – hun ringte nemlig på døren og delte ut godterier, istedet for å få.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s