Hermetikkmatens hormonelle hemmeligheter!

Det kan bli lite Trøndersodd fremover,  amerikanske forskere går nå ut og advarer mot hermetisk mat. Det er nemlig vist at 5 dager på rad med hermetisk grønnsaksuppe øker Bisphenol A mengden i urinen hele 12 ganger!

Biphenol A er sett på som hormonforstyrrende både for kvinner og menn. Les gjerne Camillas engasjerte innlegg om Bisphenol A (PBA) for å lære mer om hva BPA  gjør i kroppen.

Selv om produsentene av boksmat forsvarer seg med å si at PBA går fort ut av kroppen, er det delte meninger om dette.  Det burde være unødvendig  å innta stoffer som en håper går fortest mulig ut av systemet. Det kan umulig være bra for kroppen vår!

I Frankrike går de nå ut med ett generelt forbud mot BPA for alle produkter som  er i kontakt med mat. En kan jo spørre seg hvor lang tid det må ta før norske myndigheter  følger etter? I mellomtiden anbefaler jeg føre var metoden, og å innta boksmat i  den aller minste mengde.

Her kan du lese mer om hva danskene skriver om studiet. 

2 kommentarer

  1. Hvis dere trenger å minne dere selv og kundene deres på hvorfor man bør fortsette å kun kjøpe produkter som ikke er testet på dyr. Advarsel – skikkelig tårepresse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s