Rågode Sara Bernard kaker

Lørdag for noen uker siden møttes vi som jobber i butikken for å lage årets julebakst. Vi laget hver vår favorittkake, og tripplet oppskriften slik at alle fikk hver sin. For meg er det egentlig bare en julekake som gjelder, det måtte bli  Sara Bernard kaker.

Siden vi alle er allergiske eller ikke ønsker å spise så mye gluten, melk og egg, var utfordringen å lage oppskrift uten dette. I all beskjedenhet kan jeg fortelle at det klarte vi med glans! Vi halverte sukkermengden,  men det er fremdeles en del søtt i den, så lavkarbo entusisastene får nok bytte ut melis med sukrin.  Så her kommer oppskrift på Rågode Sara Bernard kaker, med raw food fyll! Du kommer ikke til å angre på at du lager de!

Bunn: 

200 g mandler

100 gram melis (eller mer om du ikke synes det er søtt nok)

0,5 dl agavesirup

Mal mandlene i en kjøkkenmaskin og tilsett agave og melis. Sett røren med en teskje på bakepapirkledd stekeovnsplate. Trykk dem litt flate. Stek kakene ved 175 grader i ca 15 minutter. Det blir ca 25 stk.

Fyll: 

6 dl Cashewnøtter utbløtt i vann i ca 2 timer

1 dl kokosolje

3 store ss kakaopulver

1 dl agavesirup

4 ts vaniljepulver

5 ss lecitin

2 ss kakaosmør

Smelt kakaosmøret i ett lite vannbad. Blend cashewnøtter med resten av ingrediensene. Er fyllet litt for myk kan du la det stå litt kjølig for at det skal tykne, men det skal i utgangspunktet ikke være nødvendig. Smør kremen i et tykt lag på makronenes underside og sett dem kaldt til kremen er stivnet.

Overtrekk: 

150 g god økologisk mørk sjokolade

2 ts kokosolje

Smelt sjokoladen i vannbad sammen med oljen. Dypp kakene med kremsiden ned i sjokoladen. Sett kakene til avkjøling og gled deg til å spise de.

Oppbevares kaldt, eller i fryser.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s