Raw food for nybegynnere!

Forrige fredag var jeg så heldig å delta på ett lite raw food kurs i regi av en venninne og leverandør. Vi var en eksklusiv liten gjeng; Vibeke Klementsen som er en fantastisk yoga instruktør og øko fan. Inge-Lene Løvstad fra Supernature, som har masse kunnskap om supermat. Joan Myhre stod for oppskrifter og gjennomføring av kurset. Joan er utrolig dyktig på Raw Food, one of a kind! Vertinnen vår Caroline Heyerdahl, eller Øko Dama som hun heter på facebook, vartet oss opp på sitt herlige kjøkken. Til slutt, heldige meg som ikke spiser så mye raw food i hverdagen, men som elsker smaken og ikke minst effekten på kroppen.

Mitt første møte med raw food var på kurs i Spania med Renée Voltaire. Jeg trodde raw food var for litt eksentriske personer, og var i tillegg overbevist om at jeg kom til å sulte på kurset. Det kan jeg le av i dag, så feil kan man ta. Raw food er enkelt og greit mat som ikke er varmet opp over 42 grader. Man tilbreder mye av maten i blender og tørkeovn (dehydrator), kall det gjerne litt avansert råkost. Hvis du gir det en real sjanse blir du raskt fan, for kroppen din lyver ikke, den vil skrike etter mer. Etter noen dager vil du føle deg lettere i kroppen og klarere i hodet.

Det finnes utallige bøker på markedet, finn din favoritt! Eller hva med å gå på ett kurs for å få litt fart på kunnskapene? Når du begynner vil du se hvor befriende det er å slippe å steke og koke maten. Raw food krever litt forberedelser, ha alltid noen nøtter til bløtelegging, spirer og sjø-grønnsaker i skapet. Fyll huset med friske grønnsaker, urter, spirer og bli inspirert. Håper bildene under gir deg lyst til å lære mer. Lykke til!

Joan med en nydelig «burger» med raw ketchup og nøtteost. Den metter..

Raw tomatsuppe, med spirer. Ved å kjøre den i blenderen får du en lunk på suppen. (Det er faktisk ikke så mye tomat i oppskriften.) Suppen smakte herlig!

Dill dipp, bløt som fløyel. Denne skal vi lage i butikken slik at du kan få smake. Ufattelig velsmakende, og en av mine favoritter for dagen.

Blender full av «goddis», dette var basen vår for burgerene. Joan hadde juksa litt og hadde med noen som allerede hadde stått i dehydratoren natten over.

Raw maki, jeg lover at dette overgår alt du har smakt. Last ned appen saf fra stjerne restauranten med samme navn i London. Her finner du en knall god oppskrift på raw maki.

Ingen fest uten kake, vi var veldig mette, men klarte ett lite stykke med Joan sin vidunderlige søte avslutning på en fantastisk dag. Du kan bestille kake hos Joan om du ønsker å overraske vennene dine. Eller lag en selv, det er lettere enn du tror!

Caroline med favnen full av spirer.

Gravide Vibeke fyller opp med supermat til babyen.

Gulroten til høyre er fra Tyrkia og var blodrød og vakker.

Lene i bakgrunnen hjelper til å lage raw ketchup.

Dagen var passe lang, veldig inspirerende, deilig jentete, ganske mett, utrolig koselig, og ikke minst fikk vi med oss masse mat hjem slik at vår bedre halvdel kunne ta del i festen.

4 kommentarer

  1. Det var det også! Jeg skal høre med Joan om jeg kan legge ut hennes oppskrift. Hvis ikke er den appen fra saf helt suveren. Den har jeg selv laget med hell før. ( Appen er gratis)

  2. Den nye bloggen ser kjempe fin ut, vi har bare ikke fått «fingern» ut for å bytte adressen din. Klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s