Fantastisk norsk ullundertøy

Bildet er lånt fra Lilli&Leopold sin hjemmeside.

I dag var vi så heldige å få besøk av Dyveke Cappelen Beugnet som er damen bak det fantastisk fine og økologiske klesmerket Lilli&Leopold. De lager klær i økologisk merinoull til barn og baby i nydelig kvalitet. Vi ble mildt sagt betatt!

Fibrene i merinoullen er lange og tynne, noe som gjør at den er slitesterk og tåler mange vask. Den er veldig myk, og klør ikke. Merinoullen er fuktabsorberende og  kan absorbere inntil 1/3 av plaggets egen vekt uten at det vil føles fuktig, og vil allikevel beholde den varmende effekten. Helt perfekt for barn som leker ute og blir varme!

Den økologiske merinoullen kommer fra sau som har gresset på sertifisert økologisk mark som er helt fri for kjemikalier, der sauen kan danne sine egne antistoffer mot parasitter. Som resultat  får vi en bedre dyrkbar mark, friskere luft, renere vann, og en mer human måte å drive dyrehold på, og ikke minst, plagg som er trygge å ha på den sarte barnehuden, med betydelig mindre risiko for allergier og eksemer. Økologiske sauer er fødd opp til å være motstandsdyktige mot parasitter, de er ute hele året og blir naturlig klippet når ullen er lang nok.

Vi håper å kanskje kunne få tryllet plass til noen nydelige klær herfra, hadde dere likt det?

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s