Tid for vårrengjøring av kroppen

Nå er tiden inne for detox!

Perioden mellom vinter og vår er den ideelle tiden å rense kroppen for å frigjøre giftstoffer som har bygget seg opp over vinteren, og fra lengre tid tilbake. En detox er noe av det beste du kan gjøre for å styrke helsen og velværet på alle måter, både i et kortsiktig og langsiktig perspektiv. Detox-løfter om mer energi, lettere kropp, bedre humør, finere hud og mindre celulitter er alle en del av godene vi kan høste fra en grundig vårrengjøring av kroppens celler og systemer. Jeg setter i gang til uka, og håper så mange som mulig blir med.

Her er mitt opplegg:

Rensende urter/alger/te:

1 kapsel Energy & Detox fra Amazing Spacespesielt utvalgte organiske bundet vitaminer og 12 urter som styrker energi nivået og støtter kroppens renseorganer til å skille ut avfallsstoffer

15 tabletter Bio-Life Chlorella – som har en unik evne til å binde tungmetaller og frakte disse ut av kroppen. Tungmetaller lagres i kroppen og hoper seg opp år etter år. Chlorella har et høyt innhold av en spesiell komponent som virker reparerende på skader i cellene våre.

3 kopper Detox tea fra Amazing Space – utrensende te som støtter fordøyelsen og i tillegg smaker godt.

Kost:

Unngå:

Mat som gir mer avfallsstoffer i kroppen. Dette inkluderer såkalte «døde» matvarer som behandlet, pakket, hermetisk eller frossen mat fordi de er svært vanskelig for kroppen å fordøye, og ofte innholder lite næringsstoffer som kroppen trenger. Det er mye jobb for kroppen å fordøye mat uansett så det man spiser bør gi mer energi enn det tar.

Genmanipulert mat og mat som er dyrket med kjemikalier, plantevernmidler og kunstgjødsel for å ikke tilføre flere giftstoffer. Velg økologisk!

Tung fordøyelig mat som meieriprodukter, brød, kjeks, og fermenterte varer.

Inkluder:

Frukt: søte saftige frukter er gode rensemidler

Grønnsaker: spis mye grønt i alle former – rå, steamet, lett kokte.

Bønner: spirede eller kokte mungbønner, kikerter, sorte bønner, borlotti eller andre varianter                                          

Korn: Lette ennå næringsrik fullkorn som quinoa, amaranth og små porsjoner ris.

Krydder: Ingefær, gurkemeie, koriander, fennikel og bukkehornkløver bidrar til å støtte utskilling av giftstoffer via huden, urinveiene, tykktarm og lever.                                                                                                                                          

Nøtter/frø: rå nøtter og frø som cashewnøtter, mandler, linfrø, sesamfrø, gresskarkjerner

Utvortes:

Detox Body Exfoliator fra Amazing Space – rensende skrubb med avgiftende effekt. Fjerner døde hudceller og setter i gang sirkulasjonen som hjelper kroppen å skille ut avfallsstoffer.

Detox & Anti Cellulite Oil Draining & Slimming Effect fra Amazing Space – utrensende essensiell oljecocktail med avgiftende effekt. Virker antiseptisk og drenende ved opphopning av avfalsstoffer og veske.

5 kommentarer

  1. Kjempefint opplegg, jeg er med :). Hvor lenge varer kuren? Kan kaffe (espresso) drikkes under perioden? Lykke til!!

  2. Så bra! Denne kuren varer 1 mnd, men fortsett gjerne med chlorella i 3-6 mnd for å skille ut tungmetaller. I forhold til kaffe er det aller best hvis du klarer å unngå det under detoxen, men av alternativene, så er ren espresso det beste siden det har lavt koffeininnhold og er uten melk eller soya. Et godt alternativ til kaffe er rå kakao som gir samme kikket:). Hold oss oppdatert på hvordan det går, og hvis du ønsker et personlig opplegg kan du bestille time hos naturopat Gunn-Turi eller hos meg.

  3. Hei jeg er også med! Har dere te og tabeletter i butikken?
    Da må jeg i så fall bestille så dere kan sende til meg!
    Kristin

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s