Spar miljøet med mindre kjøtt på menyen

Vil du gi helsen og miljøet et løft? Da er det beste du kan gjøre å innføre en ekstra dag (eller flere) i uka uten kjøtt. Visste du at dagens kjøttproduksjon på et globalt nivå forurenser mer, og bidrar til høyere klimagassutslipp, enn all transport til sammen? Det er ganske svimlende å tenke på. Det positive er at ved å bytte ut kjøttet, som også er bra for helsa, gjør du mer for miljøet enn på noen annen måte. Ikke det at du bør stoppe der altså for miljøet vårt trenger virkelig all den hjelpen den kan få for å komme i balanse.

Hvis du syns det er vanskelig å forestille deg å ikke spise kjøtt ( hva skal du spise da liksom) prøv heller å forestill deg en middag der du utelukker alt annet enn kjøtt. Ganske kjedelig. Så hvis du nå i lesende øyeblikk er det minste inspirert, er det bare å finne frem kokebøkene å sette i gang. Og kanskje du til og med vil invitere noen venner over på din kjøttfrie dag som du kan inspirere, og som igjen kan gi stafettpinnen videre til sine venner og kjente.  I fellesskap vekkes smaksløkene i en innsats for miljøet.

Apropos kokebøker, her i Gimle Øko har vi mange alternativer av den fargeglade og enkle typen.  En av våre nye favoritter som kan gi deg alt fra frokost-, lunsj- og middagstips er Food For Thought med 150 oppskrifter. Med denne for hånd kan du trygt invitere til middag uten å skuffe noen med serveringen. Alle trenger en ny kokebok en gang i ny og ne, og da er denne en sikker vinner. Her finner du alt fra smoothies til  Superfood Pizza, Antioksidant Salat, Indisk Curry og Blueberry Wraps.

Litt ekstra informasjon hentet fra Forskning.no:

Kjøtt hver tredje dag

Colin Butler fra Australian National University i Canberra regnet seg nylig frem til hva som må til for å stabilisere klimagassutslippene fra verdens kjøttproduksjon på 2005-nivå. Svaret var 80 til 85 gram rødt og hvitt kjøtt (en hamburger og en kyllingfilet) hver tredje dag. Og det er for å stabilisere utslippene – skal de ned må vi spise mindre.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s