Økologisk babymat

 

Økologisk mat dyrkes uten bruk av kjemiske plantevernmiddel som kan vise seg å være ekstra viktig for barn. Studier har vist at barn som spiser konvensjonelt, ikke-økologisk, dyrket  mat hadde høye nivåer av plantervernmiddel i urin. Sammenlignet hadde barna som spiste økologisk dyrket mat ingen nivåer av det målte plantevermiddelet. En annen studie sammenlignet urinprøver fra barn som først spiste konvensjonelt dyrket mat og siden gikk over til økologisk mat. Resultatet viste at de høye nivåene av det målte plantevernmiddelet ikke kunne måles i urinen etter 3 dager på økologisk mat. Det er ikke vist hvilken effekt plantevernmiddel har på helsen, men barn er ekstra utsatt siden de ikke skiller ut giftstoffer like godt som voksne.

Hvis du vil være føre var er det flere måter å gjøre dette på. Du kan kjøpe økologisk mat på glass i butikken for å være sikker på at maten du gir barnet ditt ikke inneholder plantevernmidler. Du kan du lage babymaten selv, gjerne ved å bruke så mye som mulig lokalt sesong-dyrkede produkter. Eller du kan droppe babymaten og gi barnet den samme maten som resten av familien spiser (uten salt). Ved å basere kostholdet på større deler av økologiske  matvarer som dyrkes lokalt får du ferskere og mer næringsrik mat.

For tips og inspirasjon til hvordan du kan gi barnet ditt en grønn og en mindre kjemisk hverdag får du mange gode tips i boken «Grønn Babyguide» (249,-).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s