Nå får vi mer gifstoffer i maten

Paradoksalt nok tillater Norge mer gift i maten samtidig som det er en nasjonal målsetning å øke økologisk produksjon. Hva skjer?  Jo, det er Norge ett bakvendtland der de er like tøysete og rare alle mann, som har godkjent EUs økte grenseverdier for 18 sprøytemidler. Maten med mer giftstoffer er allerede å finne i butikken fra og med denne uka. Hvem er takknemlig for det? I hvert fall ikke oss forbrukere…

Fagsjef Jon Magne Holten i Oikos er ikke overrasket over beslutningen fra norske myndigheter om å godkjenne de økte grenseverdiene da det er svært sjelden Norge legger ned veto mot forordninger fra EU. Dette viser igjen at det er opp til oss forbrukere og ta bevisste valg, og betale prisen for rene råvarer.

Nå er det enda viktigere å velge økologisk og lokalproduserte varer dersom du vil redusere inntaket av giftstoffer fra maten. Det er mindre behov for å bruke sprøytemidler i Norden pga. det kalde klima sammenlignet med land lenger sør, så det er sannsynlig at det er mindre giftstoffer i norske grønnsaker. Dette til tross er det nok de økologiske varene som kommer best ut enten du velger norske eller importerte varer.

Hva med å bestille økologiske produkter levert på døra, gå på Bondens Marked for innkjøp, og dyrke selv i potter og kar? Alle disse alternativene er bærekraftige løsninger som er bra for miljøet såvel som at det sikrer deg rene råvarer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s