Tips til 17. mai frokost

Trenger du noen spreke tips og gode forslag til 17.mai frokosten er det mye godt og lekkert i Frokost boka av Camilla Jensen.  Selv skal jeg prøve meg på Linsepostei med løk og persille og Jungelbomber. Jungelbomber er en slags form for matmuffins med mungbønner som metter og gir energi som vil vare 17.mai-toget igjennom og litt til. Hvis tiden strekker til må jeg prøve meg på Varme snurrer med urter og ost i tillegg. Som det lille søte ved siden av skal jeg lage et enkelt fikensyltetøy med lime og honning. Bli inspirert til å tenke nytt med Frokost boka.

Her er en sniktitt inn i boken med oppskrift på Jungelbomber:

16 muffinsformer

2 dl grovt kuttet frisk gressløk

1 dl hampfrø uten skall

2 ss sesamfrø

2 ss grovt hakkede gresskarkjerner

3 ss olivenolje

3 egg

2 dl soyamelk

1/2 ts havsalt

4 dl naturlig glutenfritt mel/flak-blanding av quinoa, hirse, ris, og amaranth

3 dl mungbønner (i orginaloppskriften er det spirede mungbønner)

…….

Sett mungbønnene til kok og la koke i om lag 30 minutter. Sett ovnen på 200 grader. Legg muffinsformene ut på et stekebrett. Kjør gressløken, hampfrø, sesamfrø og gresskarkjerner til en grov pure med en kjøkkenmaskin. Pisk egg og soyamelk luftig i en bolle og tilsett gressløkblandingen. Rør godt. Tilsett mel og salt, og til slutt rører du inn de kokte og avrente mungbønnene. Fordel røren i formene og la steke midt i ovnen i 20 minutter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s