Spenstig hud med vitamin C

Vitamin C er en viktig komponent i produksjon av kollagen som danner bindevevet i huden. Denne sammenhengen ble oppdaget allerede på 1500-tallet da sjømenn utviklet mangelsykdommen skjørbuk etter lengre tid på sjøen uten c-vitamin holdig kost. Symptomer som blodig og svulmet tannkjøtt skyldtes mangel på kollagenproduksjon, og ble kurert ved å spise sitroner.

I senere tid er vitamin C blitt en av de best veldokumenterte  ingredienser i hudpleie som har vist effekt mot dannelsen av rynker og fine linjer. Askorbyl-palmitat er en form for fettløselig vitamin C som kan lagres i celleveggen. Her ligger det på lur og uskadeliggjør såkalte frie radikaler som skader cellene og fremskynder aldring. Antioxidant Gel og Antioxidant Face Serum fra The Organic Pharmacy inneholder denne formen for vitamin C, og vil ved jevnlig bruk beskytte huden mot stress og skadelige stoffer, samt styrke kollagenet som bevarer spensten i huden.

For frisk og vakker hud lønner det seg også å tilføre rikelig med vitamin C gjennom kosten. Hvorfor ikke gjøre som sjømennene å booste kollagenet med en sitron om dagen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s