Fenikkel og mungbønner i en skjønn dipp

Vi har fått helt dilla på en supergod fenikkel dipp fra den nye boka Yogamat. Jeg anbefaler alle å prøve denne dippen så fort som mulig for å kunne spise den så ofte som mulig. Supergod og supersunn med jernrike mungbønner og fenikkel som styrker fordøyelsen. Smaker godt når den er lunken som tilbehør til grillet fisk, eller bare til en god salat. Dagen etter kan den brukes som pålegg på skive for store og små.

Oppskrift:

2 dl kokte mungbønner
1 fenikkel (kuttes i terninger )
2 ss tamari
1 ss tahini
1 fedd hvitløk
1 ss eplecider eddik
1 ts ristede fenikkelfrø
1 ts tabasco (kan utelates)
4 ss olivenolje (eller mer)
Havsalt og pepper i ønsket mengde

Kok mungbønner etter anvisning på pakken. Sett ovnen på 200 grader og la fenikkel terningene varmes til de er lett gylne med litt olivenolje på toppen (ca 20 min). Rist fenikkelfrøene i en varm pannne og mos de i en mortel. Bland de ferdig kokte mungbønnene og fenikkelen sammen med de andre ingrediensene.

Anbefaler å lage dobbel mengde for den er så god!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s