Den beste hjemmelaget Pizzaen

I går laget jeg og Torill pizza, og denne ble så god at vi bare må dele den  med andre sunne pizzaspisere. Det er egentlig ikke så mye å si om den, bortsett fra at du ikke vil angre når du smaker den! Den er helt vegansk, men kjøtt og ost kan addes om vil. Ubeskjedent  synes vi at  pizzaen ble så god at vi ikke var i nærheten av å savne osten på den en gang!

Bunnen:

1/2 pakke jyttemel

3 ss kvernede linfrø

1/2 dl olivenolje

ca 4 dl vann

2 ss eddik

3 ts natron

1 ss oregano

salt (vi liker mye..)

Pizzasaus:

3/4 pakke soltørkede tomater

ca 10 kalamata olivener

1/4 løk

1/2 dl olivenolje

2 båter hvitløk

Fyll:

1 purre

1 rødbet

2 champignoner

noen kvister rosmarin

Salt, pepper og olje som drysses over på toppen.

Topping:

Ruccola og ev. gresskarkjerner

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 225 grader.

Bland linfrø, vann og eddik i en bolle og la trekke i ca 5 min. Tilsett deretter salt, natron, oregano og mel til deig konsistens. Press deigen ut på stekeplaten, og la forsteke i ca 10 minutter mens du forbereder fyllet.

Bland alle ingrediensene til sausen i en stavmikser til en jevn konsistens.

Hakk opp purreløken og champignonene. Riv, eller skjær opp rødbeten i tynne skiver med en mandolin eller potetskreller.

Smør sausen utover den forstekte bunnen. Dryss over grønnsakene, litt olivenolje, salt og pepper, og la steke i 10-15 minutter, til rødbetene har blitt litt myke.

Strø ruccola over når pizzaen er ferdig stekt.