Den beste isen lager du selv

I scream, you scream, we all scream for ice cream!

Nå er vi i høysesongen for is. Det spiller ingen rolle om det er varmt eller kaldt ute, så lenge det er sommer spiser vi is. Mye is. Og mesteparten av isen vi kjøper er melkebaserte og inneholder ofte  fargestoffer, mye sukker og kunstige smakstilsetninger. Boken «Den Hemmelige Kokken» ble til nettopp etter at forfatteren hadde hatt en sjokkerende oppdagelse da han leste på innholdsfortegnelsen til pistasjeisen han spiste og ikke fant pistasjenøtter eller noe i nærheten listet opp. Isteden fant han noe som ga den grønne fargen og noe som minnet om smaken av pistasjenøtter. Det fine er at vi trenger ikke å kjøpe disse produktene for å få god is. Det er lett å lage selv, og blir utrolig godt.

Her er et forslag til en melke-fri is uten raffinert sukker, tilsetningsstoffer og kunstige fargeemner. I stedet kan du nyte isen og samtidig få i deg viktige fettsyrer, proteiner og antioksidanter.

Sjokolade is:

2 dl cashewnøtter eller macadamianøtter (rå og usaltede)

1 1/2 dl vann

3 ss agavesirup

2 ts vanilje (bourbon)

2 ss lecitin

4 ss kakaopulver

Kjør alle ingrediensene i en blender til en jevn blanding, og la kjøles ned i kjøleskapet. Frys deretter ned i ca 4 timer, og rør hvert 20 minutt til den er fryst. Hvis den skulle bli for hard kan du kjøre den i blenderen før servering. Topp med kirsebær eller bringebær og kos deg med god samvittighet.

2 kommentarer

  1. Du har helt rett i at agave har fått en litt ufortjent høy stjerne. meningen er delte også her i bransjen. Takk for linkene, alt med måte er vårt motto!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s