It’s happy green friday!

Sjokolade muffins med blåbær- og cashewfluff er en skikkelig lykkekake! Kaken er saftig og god med naturlig søtsmak fra dadlene. Denne oppskriften inneholder ikke egg eller mel og er derfor glutenfri. Denne kan du spise med god samvittighet og er en ren næringsbombe! Oppskriften er hentet fra boken Yoga Mat (pris 249,-).

Ser dette fristende ut? Kom innom butikken vår idag for en deilig smakebit🙂 Ellers så kan du jo lage den selv i helgen.

Her kommer oppskriften:

3 dl mandler

10 ferske dadler

2 ts malt kardemomme

1/2 dl kakao

3/4 dl kokosolje

1/2 vaniljestang

1 eple

3 dl blåbær

Slik gjør du:

1. Forvarm stekeovnen til 175 grader

2. kjør mandlene til fint mel i kjøkkenmaskinen. Fjern steinene i dadlene. Tilsett dadler, kardemomme, kakao og kokosolje i mandelmelet.

3. skrap frøene ut av vaniljestangen og tilsett i blandingen. Riv eplet grovt  og ha i også det. Bland tilslutt blåbærene. Kjør til en glatt deig.

4. Fordel deigen i små muffinsformer, stek i ca 25 minutter på nederste rille i ovnen. Avkjøl.

Sjokoladekrem:

100 g sjokolade, 70%

1/2 avokado

2 ss agavesirup/ honning

Slik gjør du:

Smelt sjokoladen over vannbad. Avkjøl og bland deretter sjokolade, avokado og agavesirpu til en glatt krem.

Blåbær- og cashewfluff:

100 g båbær

1 dl cashewnøtter

1 ss agavesirup/ honning

Blandblåbær, nøter og agavesirup til en kremet røre.

Riktig god helg til dere alle! =)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s