ChokoNutz- brownie med karamelltopping

Dagens fristelse er sjokolade fylt med knasende nøtter og en deilig toffekrem på toppen. Mmmmh, trenger jeg å si mer?!

Når en brownie er laget skikkelig er den umulig å motstå! Prøv denne oppskriften til helgenskos, som garantert vil falle i smak hos både voksne og barn. Oppskriften er hentet fra boken RAWCAKE av forfatteren Caroline Fibæk (pris 249,-).

 

KAKEDEIG

10 dl dadler, uten stein

1 dl kokosolje

1 klype himalayasalt/ havsalt

2 dl kakaopulver

2 dl paranøtter, grovhakket

Kjør først alle ingrediensene til brownien i blender- unntatt paranøttene. Når browniedeigen er sånn passe jevn, kan du røre i paranøttene. Press sjokolademassen ned i en firkantet form eller en ildfast form kledd med plastfolie eller bakepapir og sett den kaldt i fryser eller kjøleskapet.

 

KARAMELLTOPPING

2 dl cashewnøtter, bløtlagt i vann i ca. 2 timer

1 dl vann

1 klype himalayasalt/ havsalt

2 ss lecitin

2 dl dadler, uten stein

1 ss lucumapulver

1/2 ts vaniljepulver

Kjør cashewnøtter med vann, himalaysalt, lecitin, dadler, lucuma og vaniljepulver i en kraftig blender

Når browniedeigen har satt seg, vend den ut av formen og topp den med karamell. Nå kan du skjære brownien i akkurat så store munnfuller du vil.

 

Enjoy!

Ønsker dere alle en riktig god helg!🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s