Sunn kardemommefrokost eller perfekt måltid før trening

Har du litt tid i helgen til å lage hjemmelaget granola? Da anbefaler jeg denne på det sterkeste. Den er glutenfri, proppful av sunne fettsyrer, korn, nøtter og tørket frukt. Lag en stor porsjon slik at du har en balansert energifrokost neste uke også.

Frokost

Camilla Jensen sin kokebok «Frokost», er full av gode oppskrifter og sunn inspirasjon.

Oppskrift på hjemmelaget Granola:

2dl store glutenfrie havregryn

2dl bokhveteflak

2ts kardemomme (+ 2 ts kanel hvis du er like glad i kanel som meg🙂

2dl vann

2ss honning

1ss extra virgin kokkosolje

1dl grovt hakkede mandler

1dl grovhakkede valnøtter

1dl rosiner eller tørkede epleringer

1 neve tørkede tranebær, gojibær eller incabær

1 dl grovhakkede tørkede aprikoser

Sett stekeovnen på 175 grader, og legg kokkosoljen i en langpanne i ovnen i 1 minutt så den smelter. Varm opp vannet, bland med honning og rør sammen med gryn og kardemomme i en bolle. Bre massen utover i langpannen og sett i ovnen 15 minutter, rør i massen, og stek 15 minutter til (totalt 30 minutter). Ta ut pannen og bland så inn resten av ingrediensene før du steker 10 minutter til. Avkjøl den ferdige granolaen helt og oppbevar i en glass krukke med lokk. Nyt som en god frokost med rismelk eller mandelmelk og noen bananskiver. Dette er en herlig frokost eller supert måltd før trening.

Les mer om Camilla Jensen som blant annet har kokkekurs her
God frokost og god helg til deg🙂

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s