Alt du trenger å vite om hvetegress

Hvetegress er en av naturens smarteste matvarer. Det er bra for blodet ved å tilføre viktige næringsstoffer som øker hemoglobin nivået, samtidig som det har en blodrensende effekt. Det sies å være nyttig for å fjerne kreftfremkallende stoffer, skadelige kjemikalier og tungmetaller i kroppen. I tillegg er det nyttig for immunforsvaret ved å gi mat til de gode bakteriene i tarmen.

Faktisk kan hvetegress betraktes som en komplett matvare i stand til å opprettholde menneskeliv i fravær av andre næringsstoffer i lange perioder. Ikke at det anbefales å leve kun av hvetegress,  men det er utrolig at det inneholder nesten alt som er nødvendig for å holde oss i gang.

Vitamininnholdet er veldig konsentrert, og hvetegress er derfor et veldig bra naturlig tilskudd av viktige vitaminer, mineraler, enzymer, proteiner og klorofyll. En shot om dagen tilfører spesielt høye nivåer av:

Vitamin K: som er  viktig for blodlevring. Nyere forskning har vist at vitamin K er viktig for å bygge opp skjelettet.

Vitamin E: er en kraftig antioksidtant og beskytter fettstoffene i celleveggen mot oksidasjon, og hindrer skade på celleveggen. Celleveggen holdes myk slik at opptak av næringsstoffer og utskillelse av avfallsstoffer styrkes. Vitamin E er funnet å styrke immunforsvaret, få sår til å gro fortere og styrke sirkulasjonen i kroppen. Det er også en studie som tyder på at vitamin E kan redusere forekomst av astma hos barn.

Vitamin B12: er nødvendig for kroppens produksjon av røde blodlegemer, og viktig for dannelse av arvestoff og nervesystemets funksjon. Det er spesielt viktig for veganere å sørge for en tilstrekkelig tilførsel av B12 da det er animalske kilder som er den viktigste tilførselen av B12.

Utover det tilfører det en god dose vitamin C, jern, selen og folsyre, samt antioksidanter.

Dette er et godt tilskudd i kostholdet både for barn og voksne. Ta det gjerne på tom mage før frokost eller i løpet av dagen før lunsj eller middag.

Les mer om hva vi har skrevet om hvetegress i tidligere innlegg:

Hvetegress og jernmangel

Helsebringende hvetegressjuice

Superfood for vakker hud

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s