Ønsker du økologisk og bærekraftig mat til møter, selskap eller juleparty?

Food story

I går var jeg på høstseminar, og dagens høydepunkt var lunsjposen fra Food Story. På dette arrangementet kunne vi velge mellom makrell, brie eller et vegetarisk alternativ. Jeg valgte den vegetariske posen og oppi der var en helt nydelig ferskbakt sandwich med pesto, marinert sopp og salat. Det var også en utrolig god bygg gryn salat og gulrot kake. Dette er hva jeg kaller en skikkelig lunsj til å bli glad av.

Ekstra positivt er det at de valgte et bærekraftig fiske alternativ som makrell, og at de benyttet bygg gryn som både er et smaks-, næringsrikt- og bærekraftig alternativ til andre kornsorter og ris.

Bruk bygg:

Bløtlegg et par timer på forhånd for å spalte fytinsyren og korte ned koketida. Legger du grynene i vann noen timer, behøver ikke koketida være så lang. Har du glemt å legge i bløt grynene, er det bare å forlenge koketida. Kok til de er tyggbare.

Oppskrift:
1 del bygg, 3 deler vann, skyll kornet i kaldt vann. Legg  grynene i bløt. Kokes 1-1 1/2 time. Lag gjerne en stor posjon så har du til en god lunsj-salat dagen derpå.

Bruk som alternativ til ris, poteter eller pasta til middagen. Eller lag en god salat med persille, tomater, oliven, havsalt, sort pepper og en god olivenolje.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s