Tid for te!

Vi på Gimle Økologiske elsker virkelig te. Vi koser oss skikkelig med teen vår, og det går gjerne unna 10-12 kopper om dagen i butikken. Men heldigvis for oss, er dette sunn kos!

Te har i mange tusen år blitt brukt i østen som en styrkedrikk for både for kropp og sjel. Nå har vesten også fulgt etter, og mens det blir drukket mer og mer te her til lands, har teens egenskaper også blitt et interessefelt for forskere. Studier har vist at visse teer kan være gunstig ved kreft, hjertesykdom, diabetes, vektproblemer og høyt kolesterol. De kan også gi økt mental klarhet og inneholder antibakterielle stoffer.

De tradisjonelle teene, grønn te, svart te, hvit te og oolong te blir utvunnet fra planten Camellia Sinesis. Dette er en busk som inneholder unike antioksidanter som heter flavanoider. Den mest potente av denne,  ECGC har kraftig medisinsk virkning!

Vår nye favoritt er Dina te.  Disse teene har et lekkert design, er økologisk og fairtrade. Nytes med god samvittighet! Vi har hver vår favoritt her i butikken. Camilla liker Joy- Chai black tea,  Emelies favoritt er Coco Chai green tea, mens min favoritt er Inspiration Lemon green tea.

Disse teene kan bestilles på nett her. De kan også kjøpes på utvalgte helsekoster, Norli og Libris.

Vi sier som Nina Wolther, grunnlegger av Dina Tea: It’s always teatime 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s