Sukkerfrie fastelavensboller til morsdagsfeiringen

I morgen er det både fastelaven og morsdag, og ingenting er bedre enn å overaske mor med deilige sukkerfrie fastelavensboller! Jeg har funnet en fantastisk god oppskrift på sukkerfrie boller som garantert vil falle i smak. De er søtet med Steviosa sukkeret fra Soma. Det er perfekt å bake med, da den har en utrolig god blanding av de mest harmoniske steviol glykosidene og erythrol.  

Boller: 

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 4 dl melk
  • 3 ss Steviosa sukker
  • 600 g speltmel fint
  • 1 ts salt
  • 2 ts kardemomme
  • 1 pose tørr gjær

Slik gjør du:

  1. Smelt smør i en kjele, til sett melken og varm opp til ca. 37 grader.
  2. Rør inn Steviosa godt.
  3. Sikt mel (spar ca. 2 dl til utbaking), salt og kardemomme sammen med tørrgjær i en bolle og hell over den lunkne væsken.
  4. Elt deigen godt sammen.
  5. La deigen heve i ca. 90 minutter til dobbel størrelse.
  6. Trill 12 stk. boller og sett på et bakebrett med bakepapir.
  7. La deigen heve igjen i ca. 45 minutter.
  8. Pensle med egg.
  9. Stek på 220 C grader i ca. 10-15 minutter.
  10. Avkjøl på rist.

Vaniljekrem:

1. Pisk 2.5 dl fløte til krem

2. Bland i 1 ts vaniljepulver og 1 ss steviosa sukker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s