Bør man ta kalsiumtilskudd?

Det hersker liten tvil om at kalsium er et svært viktig mineral for kroppen vår. Det er hovedbestanddelen i skjelettet vårt og trengs for at nerver, muskler og hjertet skal fungere som det skal.  For at kroppen skal klare å ta opp og nyttiggjøre seg kalsium, trenger vi vitamin D . Vitamin K hjelper til å binde kalsium til skjelettet.

På grunn av dette mineralets viktige funksjoner, er det mange som sverger til tilskudd av kalsium for å få i seg de anbefalte mengdene. Men mange studier som har blitt publisert nylig viser at for mye kalsium kan skade hjertet vårt. En studie gjort ved Upsala Universitet undersøkte nylig sammenhengen mellom inntak av kalsium og dødsfall forårsaket av hjertesykdom. De kvinnene som tok kalsiumtilskudd hadde 2,5 ganger høyere dødsrisiko enn de som ikke tok tilskudd, selv om de fikk i seg like mye kalsium totalt. 

I de fleste kalsiumtilskudd på markedet er det brukt kalsiumkarbonat. Dette er også hovedbestandelen i kritt, kalkstein og marmor. Dette er en uorganisk form, og kroppen kjenner ikke dette igjen som mat. Kalsiumkarbonat havner derfor i blodårene i stedet for skjelettet og forårsaker åreforkalkninger. Derfor anbefaler vi at man alltid bruker kosttilskudd med plantebasert kalsium. Vår favorittmerke Bio Life bruker kun plantebasert kalsium i sine tilskudd. 

Tilskudd av spirulina er også supert om du ønsker å øke ditt inntak av kalsium. Den inneholder hele 10 ganger mer kalsium enn melk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s